Psikolog – Psikolojik Danışmanlık Seans Randevuları İçin TEL: 0(312) 235 7775 –
0(312) 235 2357 Osmanağa Konakları, 2494/3.Sokak NO:15 Ümitköy, Çayyolu / Ankara
SES PSİKOLOJİ
PSİKOLOG ÇAYYOLU ÜMİTKÖY ANKARA
SES PSİKOLOJİ
Psikolog – Psikolojik Danışmanlık – Pedagog ve Psikolog Seansları
“Ses Getiren Sonuçlar”
Psikolog Seansları
Çocuk ve Ergen Bölümü – Yetişkin Bölümü – Aile bölümü – Eğitim Bölümü
____
Bakanlık Onaylı Uzman Psikolog Kadromuzla Ruhsatlı Psikolojik Danışmanlık
TEL NO: 0(312) 235 7775 – 0(312) 235 2357
Psikoloji ve Rehabilitasyon Merkezi
Uzman Psikologlarımız ve Klinik Psikologlarımızla Seanslarımız Devam Etmektedir.
Psikolojik Danışmanlık – Psikolog ve Pedagog Seansları
Yaşanan sorunların Ses Psikoloji Birimiyle çözümü için bakanlık onaylı atanmış uzman psikologlarımız ve çocuk psikoloğumuz detaylı testler ve tedavide detaylı seanslar uygulamaya ruhsatlı olarak devam etmektedir.
Ankara Çayyolu Ümitköy merkezimizin Psikoloji Bölümünden randevu almak için ulaşabileceğiniz
TEL NO: 0(312) 235 7775
___
Alanlar:
Depresyon
Fobiler
Kaygı Bozuklukları
Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Konuşma ve Dil Bozuklukları
Özel Öğrenme Güçlüğü
Disleksi
Üstün Zekalı Çocuklar
Yaygın Gelişimsel Bozukluklar (Otizm, Asperger vb)
Sınav Kaygısı
Ders Başarısızlığı
Okul Korkusu
Okula Hazır Oluş Süreçleri
Sosyal Fobi
Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü
Anne Baba Tutumları
Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı
Çocukluk Çağı Sorunları
Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları
Davranış Bozuklukları
Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntılar ve Tekrarlar)
Oyun Terapisi
Bilişsel (Kognitif) Davranışçı Terapi
Boşanma Süreci
Kişilik Bozuklukları
Mesleki İlgi Danışmanlığı
Obezite
Yeme Bozuklukları
ADRES: Osmanağa Konakları, 2432. Cadde, 2494/3 Sokak, (Ana Cadde Liva Pastanesi, HSBC Bank yanı) Ümitköy, Çayyolu / Ankara
PSİKOLOG
Pedagog ve Psikologlarımızla bünyemizde uygulanan Eğitimde, Sosyal Yaşamda Motivasyon Seanslarından ve İletişim Becerileri Seanslarından aldığımız pozitif sonuçların tesiriyle bu alanda daha kapsamlı araştırmalar yapılmasını sağlayacak bir platform olan Psiko-Pedagojik Araştırmalar Merkezi hayata geçirilmiştir. Eğitim Alanında Uzman Psikologlarımız ve Klinik Psikologlarımızla Eğitimde, Sosyal Yaşamda Motivasyon Seansları ve İletişim Becerileri Seansları Devam Etmektedir.
Tanılamanın yanı sıra kişiye uygulanacak program belirlendikten sonra, eğitim ve diğer seansların psikolog gözetiminde gerçekleşmesi önem arz etmektedir.
Ruhsatlı Çocuk, Ergen, Yetişkin ve Aile Terapisi – Psikolog Seansları
Yaşanan sorunların çözümü için alanında uzman psikologlarımız ve çocuk psikoloğumuz detaylı testler ve tedavide detaylı seanslar uygulamaya devam etmektedir.
Psikolog yardımı almak psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle gereklilik halinde olabildiği gibi mental sağlığımızı korumak adına da tercih edilebilmektedir.
Terapi ihtiyacı duyulan durumlar psikolojik problemler nedeniyle gerçekleştiğinde konuya detaylı olarak eğilmek üzere erken müdahale edilmelidir.
Psikolog seansları için erken teşhis ve tedavi büyük önem arz etmektedir. Psikolojik rahatsızlıklar ile ilgili gecikme süresi doğru orantılı olarak seans-tedavi süresine yansımaktadır. Tedavi için psikolog seanslarına başlamaktaki gecikme süresi, tedavi süresinin uzaması anlamına gelmektedir. Ankara Çayyolu Yerleşkemizde, psikolojik danışmanlık departmanı kapsamında gerçekleşen seanslarımızda problemlerin kaynağını keşfetmek üzerine yapılan tanımlamalardan sonra kullanılacak yöntemler terapistlerimizce belirlenmektedir. Kaynağı saptanmış problemle kişiyi karşılaştırıp tedavi için gereken basamakları takip etmek üzere seans planlaması yapılmaktadır. Her seans kendi içinde ayrıca analiz edilerek problemlerin çözümüne ulaşmayı kolaylaştıracak unsurlar ve kullanılacak metotlar araştırılmaktadır. Tabii olarak motivasyon unsuru psikolog seanslarımız süresince terapist tarafından göz ardı edilmemekle beraber bünyemizde sonuca ulaşmak adına tedaviyi güçlendirecek kriterlerin sürekli revize edilerek belirlenmesi yoluna gidilmektedir.
Psikoterapi yöntemlerine göre “terapi” tanımı değişiklik gösterebilmektedir. Kişide mevcut olan psikolojik rahatsızlıkların gerilemesini sağlamak veya psikolojik rahatsızlığın tamamen ortadan kalkmasını sağlamak amacıyla psikolog tarafından uygulanan bilimsel sonuçlara dayalı farklı psikoterapi yöntemlerine “terapi” adı verilir.
Seanslar, psikologlarımızca psikoterapi yöntemleri, psikodinamik yaklaşım, bilişsel davranışçı terapi, hümanist yaklaşım, sistemik aile terapisi unsurlarıyla şekillenmektedir.
BİLGİ ve RANDEVU ALMAK İÇİN
TEL:
0(312) 235 2357
ADRES:
Osmanağa Konakları, 2432. Cadde, 2494/3 Sokak, (Ana Cadde Liva Pastanesi, HSBC Bank yanı) Ümitköy, Çayyolu / Ankara
“Ses Getiren Sonuçlar”
Psikolog
Psikolog nedir?
Psikolog tam Türkçe karşılığı ile ruhbilimci kişidir. Ruhbilim ise psikolojidir. Psikoloji yüzlerce yıllık birikimlerle meydana gelmiş bir bilim dalıdır. Psikolojinin temel nesnesi insandır. Psikolog bu bilim ile ilgili profesyonel anlamda uğraşan, icra eden kişilere denir.
Psikologların amacı insanların yaşadıkları çeşitli problemleri çözmesine yardımcı olmaktır.
Psikologlar bunu hastaları ile görüşmeler yaparak, görüşmeleri analiz ederek gerçekleştirirler. Hastanın sorununun altında yatan nedenler yönelik hipotezler geliştirirler. Psikologlar devlet veya üniversite hastanelerinde, özel danışmanlık merkezlerinde, sosyal hizmet alanında, aile danışmanlığı merkezlerinde, anaokullarında, rehabilitasyon merkezlerinde, tıp merkezlerinde adliye birimlerinde çalışabilirler.
Psikologlar üniversitelerde klinik, sosyal, endüstri, spor veya gelişim psikolojisi üzerine uzmanlık bazında teori eğitimi alırlar ve psikologların terapi yapabilmesi için süper vizyon alması gerekir. Süpervizyon terapi eğitimlerine katılarak alınır.
Psikoloji merkezleri, kişisel gelişim veya psikolojik danışmanlık merkezlerinin psikolog çalıştırma ruhsatı bulunmalıdır ve bu merkezlerin bakanlık onaylı şekilde psikolog atamaları gerekmektedir ancak birçok danışmanlık vb. isimler altındaki, ruhsatsız terapi merkezlerinin varlığı ne yazık ki Ülkemizde hala görülmektedir. Danışanlar, bu konuda hassasiyet gösterebilmeleri amacıyla bilinçlendirilmelidir.
Psikiyatrist ve psikoloğun farkları nelerdir?
Psikiyatristler hastalarına ilaç tedavisi uygularlar. Psikolojide ilaç tedavisi çok hassas bir süreçtir. Bu süreci yönetmesi gereken kişiler psikiyatristlerdir. Psikiyatristler de psikologlar da eğitim sonucu lisans alarak mesleğe başlarlar. Psikiyatristler daha çok farmakoloji merkezli bir eğitim alırken psikologlar terapi, kişilik testleri ve psikolojideki kişisel danışmanlık üzerine bir eğitim alırlar. Bu iki meslek diğerine alternatif olarak değerlendirilemez.