Türkiye’nin Disleksi Alanındaki Bütünsel Teknik Uygulayan İlk Resmi Özel Eğitim Kurumu Olmaktan Gurur Duyuyoruz.
Kurumumuz Ruhsatlandırma Tarihiyle Resmi Olarak İlk Kuruluştur.
Model Akademi Olarak Disleksi Özel Eğitim Kurumlarının Sayısının Artmasını Destekliyoruz.
SADECE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ GRUBUYLA ÇALIŞAN,
(Disleksi, Diskalkuli, Disgrafi, Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite)
BÜTÜNSEL EĞİTİM TEKNİĞİNİ TEK ÇATI ALTINDA UYGULAYAN ve
ERGOTERAPİ ALANINDA MODEL KURUM DİZAYN EDEN İLK AKADEMİYİZ.
ÇAYYOLU ÜMİTKÖY’ü PİLOT BÖLGE OLARAK SEÇEREK BAŞLADIĞIMIZ YOLDA MODEL AKADEMİ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ.
Disleksi Türkiye’de Özel Öğrenme Güçlüğü Olarak Kategorilendirilmektedir. (Disleksi tanısı olan öğrenciler akademik eğitim dönemlerinde disleksinin yol açtığı öğrenme güçlüğü yaşayabilmektedirler. Bu nedenle kategori olarak disleksi, özel öğrenme güçlüğü şeklinde görülmektedir. Ancak bunu geçici öğrenme güçlüğü olarak görmek mümkündür.
“Disleksi Tanılı Öğrencilerimiz Eksik Değil Sadece Farklıdır. Farklı Olanlar İçin Farklılıkları En Güzel Haliyle Yaşayarak Hayatta Önemli Başarılara İmza Atmak Sıradan Olan Bireylere Göre Daha Yüksek Bir İhtimaldir.“
Disleksi Dehalarına Bir Örnek; Leonardo de Vinci
Disleksi tanılı öğrencilerin beyinlerinin farklı işliyor oluşu değerli bir farklılığın sahibi oldukları anlamı da taşımaktadır.
Her ne kadar beynin sol tarafı kelimelerle, sağ tarafı müzikle ilgileniyor gibi görünse de bunun kesin bir kural olduğu söylenemez. Daha önceki çalışmalarda okuma-yazma ve aritmetik işlemlerinin çoğunun insan tarafından (solaklar dahil) sol yarı küre ile yapıldığı bulunmuştu. Bir insanın hassas tarafı, yeni fikirlerle, düşüncelerle, görsel perspektifle -yaratıcı zeka ve zeka ile- ilgili olan kısmı ise beynin sağ yarı küresi. Beynimizdeki farklılıkların bilincinde değiliz. Sağ ve sol elle yazan insanları düşünün. Çoğu solaklar tersten yazmayı daha rahat başarırlar. Mesela Leonardo de Vinci. Günlüğünü tersten tutmuştur, daha sonra günlüğünü rahat okumak için aynanın karşısına geçmiştir. Bu insanların beyinleri (solakların) olayları daha farklı algılamaktadır. Çoğu solak, sağ elli insanların dünyasına girdikten sonra, sevecen olmayan bir öğretmenin de sınıfına düşmüşse okuma-yazma konusunda disleksi denilen problemle karşılaşabilir. İki yarı küre birbirinin aynı değildir. Her ne kadar birbirlerinin ayna görüntüleriymiş gibi görünseler de anatomik olarak da farklılıklar gösterirler. Beyin, insan vücudunun en karmaşık, anlaşılması en güç organlarından birisi. Ancak sırları gün geçtikçe biraz daha gün ışığına çıkıyor.
Ses Özel Eğitim bünyesinde, Whole Brain Method kapsamında Psiko-Pedagojik faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanmış eğitim programları dahilinde belirlenmiş moral – motivasyon kriterlerini içeren eğitimlerde öğrencilerimizin öğrenme sürecinde, psikolog desteği ile verimliliklerini arttıran bir platformda çalışmalar yapılmaktadır.